КЦПТО

euroclub

Виховна бесіда присвячена Дню Перемоги


10 травня в світлиці гуртожитку відбулась виховна бесіда присвячена Дню Перемоги над нацизмом у другій світовій війні. У своєму виступі вихователь гуртожитку Мельничук М.П., зокрема наголосив: «…Відаючи належне величезній ролі, яку відіграли у розгромі військ Третього рейху всі держави антигітлерівської коаліції, ми, безумовно, пишаємося внеском українців у досягнення спільної перемоги і порятунок світу від нацистського поневолення. Наш народ, - знекровлений передвоєнними колективізацією, Голодомором, Великим терором тридцятих років – у полум’ї всесвітньої людської катастрофи втратив кожного п’ятого доньку та сина.

Україна внаслідок свого геостратегічного становища стала одним із основних плацдармів світової війни.

Упродовж тридцяти п’яти місяців на її теренах велися активні бойові дії регулярних військ.

Неймовірно драматичними були дні і ночі ворожої окупації. Від куль карателів, холоду і голоду втратили життя мільйони українських мирних мешканців.

Майже 1,5 тис. сіл спалили гітлерівці на українській землі. Нацисти сплюндрували наші святині, зруйнували сотні підприємств, закладів освіти і культури, пам’яток архітектури.

Людська пам'ять про колосальні людські жертви другої світової війни, про тисячі дощенту зруйнованих міст і сіл вкотре застерігає світ від небезпеки повторення подібної катастрофи.

Сьогодні вже путінська Росія знову стала на шлях грубого нехтування нормами міжнародного права, руйнації світового порядку, невизнання кордонів, заперечення існування цілих народів та агресії проти сусідніх держав.

Дата: 10.05.18