КЦПТО

euroclub

Підготовлені – значить захищені. День цивільного захисту


Людина – найбільша соціальна цінність, життя людини – її найдорожчий скарб. Щодня в світі фіксуються тисячі подій, при яких відбувається порушення нормальних умов життя і діяльності людей і які можуть призвести, або призводять до їх загибелі та до значних матеріальних втрат. Такі події називаються надзвичайними ситуаціями. До надзвичайних ситуацій, як правило, призводять аварії, катастрофи, стихійні лиха та інші події: епідемії, терористичні акти, збройні конфлікти тощо. Однією з основних функцій держави є захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період. Саме тому, з метою закріплення теоретичних знань та практичних навичок щодо дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій, набутих працівниками та здобувачами освіти протягом навчального року, 18 квітня 2018 року, в ДНЗ «Ковельський центр ПТО», проведено День Цивільного захисту.

Робочий день розпочався з оперативної наради керівного складу ЦЗ центру та загальної лінійки, на якій викладач предмета «Захист Вітчизни» Вацек О. Г. ознайомив учасників навчально-виховного процесу з планом заходу і діями під час об’єктового тренування. О 9 годині 40 хв. в стінах навчального закладу пролунав сигнал тривоги «Увага всім!!!», оповістивши всіх про умовну пожежу. Учні та працівники успішно евакуювалися з будівель центру. За викликом на місце події негайно прибула пожежно-рятувальна служба. Рятувальники відділення ДПРЧ–19 м. Ковеля здійснили оперативне розгортання та погасили умовну пожежу, наочно продемонструвавши свої дії перед учнівсько-педагогічним колективом. З «палаючої» майстерні, було врятовано двох «потерпілих», яким надали долікарську допомогу.

Повчальним акцентом став виступ заступника начальника ДПРЧ–19, капітана служби порятунку Д. О. Карпука щодо вимог пожежної безпеки, правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних й інших підозрілих предметів та дій у різних надзвичайних ситуаціях. Учні центру ознайомилися з матеріалами «Це треба знати всім», що висвітлюють дії у разі надзвичайних ситуацій, розміщеними на сайті навчального закладу.

Коли ми підготовлені – ми захищенні. Бережіть себе, адже немає нічого дорожчого за життя і здоров’я людини!!!

Дата: 18.04.2018

Автор: Iнженер з охорони праці Маїло С. В.