КЦПТО

euroclub

ДНЗ « Ковельський ЦПТО» у Всеукраїнському конкурсі «Прорив легкої промисловості»


Немає нічого більш вишуканого й досконалого, щирого й поетично-зворушливого, як народне мистецтво. Воно й сьогодні дихає життєдайною силою, збуджує емоції, наснажує сучасних майстрів художніх ремесел і загалом свідчить про творче обдарування молоді.

Мистецтво кравецтва, вишивки та виготовлення прикрас зі штучних квітів гармонійно поєднується в костюмах Лукаша та Мавки – солістів опери «Лісова пісня».

Чому саме Мавка та Лукаш? Напевне, тому що події, описані Лесею Українкою у філософсько – поетичній притчі про життя відбуваються в урочищі «Нечимне», що поблизу міста Ковель, де здобуває робітничі професії талановита молодь, яка і представляє колекцію з одноіменною назвою «Лісова пісня».

Наш навчальний заклад ДНЗ « Ковельський ЦПТО» прийняв участь у 3-му Всеукраїнському конкурсі «Прорив легкої промисловості», ініційованому національним галузевим партнерством в легкій промисловості України «Fashion Globus Ukraine» та асоціацією ПТНЗ України швейного профілю під партнерством Міністерства освіти і науки України, який проходив у місті Харків 14-16 березня 2018 року. Даний конкурс проходив у трьох номінаціях. Наш центр взяв участь у ІІІ номінації «Урочисті образи для солістки та солісту оперного театру» та були нагородженні дипломом другого ступеня.

Дана колекція виготовлена на базі Ковельського центру професійно технічної освіти для виконання були залучені учні навчального закладу з професій «Кравець», «Кравець; Вишивальник» та «Квіткарка» під керівництвом майстрів виробничого навчання, викладачів спецдисциплін, та художнього керівника. Вироби на показі демонстрували учні Ковельського центру професійно-технічної освіти.

Дата: 19.03.18