КЦПТО

euroclub

Пам’яті Героїв Небесної Сотні


20 лютого в навчальному закладі відбулася урочиста лінійка присвячена вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Розпочав лінійку викладач предмету «Захист Вітчизни» Вацек Олексій Гаврилович – звучить команда «шикуйсь», «струнко», «рівняйсь» і присутні відчувають трагічну інтонацію голосу викладача, вітання «Слава Україні» - «Героям Слава» ніби крижаною водою облило всіх присутніх…. Затамувала тиша… До присутніх звернулася заступник директора з НВР наголосила, що в цей день вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість наших громадян, які віддали найдорожче ? життя. Захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Вони гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності.

Ведучі наголосили, що 20 лютого 2014 року став днем початку нової історії нашої держави. Тоді Україна на повні груди вдихнула повітря, насичене горем і журбою… Небесну Сотню пам’ятатимуть завжди, про них обов’язково знатимуть прийдешні покоління, бо Герої не вмирають!

Тужливо звучали вірші та пісні, на очах учнів і їх наставники з’являлися сльози, тишина і німа скорбота панувала в стінах навчального закладу.

А сотню вже зустріли небеса..

Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров’ю перемішана сльоза….

А батько сина ще не відпускав..

Й заплакав Бог, побачивши загін:

Спереду – сотник, молодий, вродливий

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній – сивий-сивий..

І рани їхні вже не їм болять..

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло..

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла…

Слава Героям і найсвітліша пам’ять навіки вічні…

Дата: 20.02.2018

Автор: Заступник директора з навчально-виховної роботи Антощук О.П.