КЦПТО

euroclub
Круглий стіл

«Взаємодія навчального закладу із соціальними партнерами на шляху якісного оновлення системи професійно-технічної освіти»

Світові тенденції та сучасні умови розвитку економіки України вимагають посилення взаємодії місцевих органів виконавчої влади, роботодавців та професійно-технічних навчальних закладів у вирішенні питань інноваційного розвитку профтехосвіти. Нині у професійно-технічній освіті впроваджують інноваційні технології навчання, нові сучасні професії, створюють умови для більшої мобільності випускників на ринку праці.

Створення належних умов для забезпечення економіки трудовим потенціалом, надання населенню якісної професійно-технічної освіти, формування творчої, духовно багатої особистості з урахуванням її потреб, інтересів і здібностей тепер неможливе без нової системи відносин між навчальним закладом і підприємствами, соціальними партнерами, а також центральними органами виконавчої влади, громадськими організаціями.

Підприємства потребують не просто фахівців, а висококваліфікованих робітників, які володіють сучасними технологіями та устаткуванням. Основне завдання ДНЗ Ковельський центр професійно-технічної освіти - підготувати саме таких фахівців.

31 січня на базі «ДНЗ Ковельський центр ПТО» було проведено. відкрите засідання методичної комісії електротехнічних та зварювальних професій у формі круглого столу «Взаємодія навчального закладу із соціальними партнерами на шляху якісного оновлення системи професійно-технічної освіти», на якому були присутні дирекція та колеги з інших методичних комісій навчального закладу, представники структурних підрозділів підприємств ТзОВ «Волинь-Кальвіс» та ПрАТ «Сільмаш».

Голова методичної комісії Фугіль Юрій Євгенович акцентував увагу на ролі підвищення якості підготовки висококваліфікованих кадрів, стан навчально- матеріальної бази, професійного рівня викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання, здібності та шляхів мотивації до оволодіння професійними навичками самими учнями

Присутні проаналізували потреби сучасного ринку праці, Волинської області та міста.Ковеля і Ковельського району, обговорили умови соціального партнерства, обов’язків та відповідальності сторін.

Представники ТзОВ «Волинь-Кальвіс» поділилися своїми успіхами співпраці з «ДНЗ Ковельський центр ПТО» в рамках німецько-українського проекту «Партнерство у сфері ПТО України». Також узагальнили сьогоднішні результати та перспективами подальшої роботи у впровадженні дуальної форми навчання не лише з професії «Електрогазозварник», але й з інших професій.

Дата: 31.01.2018

Автор: Голова м/к Фугіль Ю.Є.