КЦПТО

euroclub

Україна – країна нескорених


З нагоди історичних подій – річниці боїв під Крутами та річниці до Дня Соборності України 29 січня 2018 року в актовій залі ДНЗ «Ковельський ЦПТО» відбувся тематичний захід для учнів закладу.

Літературно-музична композиція, об’єднав дві історичні події, повернула глядача та учасників у важкі роки, коли школярі та студентство вийшли на боротьбу за українське національне відродження, не маючи попереднього військового досвіду.

Основною метою керівників гуртків було дати зрозуміти учням, що саме вони є майбутніми вірними захисниками, відповідальними і мужніми особами перед суспільством і перед собою за збереження єдності і незалежності нашої неньки України. Донести до глядача, якою важкою була втрата для матерів і людства кілька сот найкращої інтелігенції – юнаків-ентузіастів української національної ідеї.

Пісні, вірші у виконанні учасників, учнів ІІ і ІІІ курсів розчулили серця глядачі своєю відвертістю та щирим виконанням патріотичних пісень, вразила сценка – зустріч двох загиблих «В Едемським саду» - героя Крут та майданівця-вірмена. Майстерно та переконливо звучали слова із уст акторів, про любов до України, що не залишили жодного байдужим до горя родини, чиї сини гинули за нашу державу. Яскравий сценічний образ матері України майстерно подала і показала Василюк Тетяна, використавши твори. Л.Костенко і древню легенду притчу виникнення нашого краю – Україна.

Дата: 29.01.2018

Автор: Веремчук О.Ю.