КЦПТО

euroclub
День Європи - 2017 в ліцеї

Сьогодні День Європи сприймають як символ миру та єдності. Це той день, коли всі європейці гуртуються навколо ідеї вшанувати свої спільні цінності та окреслити нові перспективи розвитку об'єднаної Європи.

З метою реалізації стратегії європейської інтеграції у ліцеї з 15 по 19 травня проходили заходи з нагоди відзначення Дня Європи. Педагоги  та учні ліцею активно долучилися до участі.

На загальноліцейній лінійці члени євроклубу “Life” прозвітували про свою діяльність, ознайомили учнів з історією створення Європейського Союзу та відмітили, що Дні Європи в Україні традиційно відзначаються з метою нагадати українцям, що вони є європейською нацією і розглядаються як практичний крок у напрямку зміцнення самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

 У кабінеті іноземної мови під керівництвом викладачів  Дубнюк І.М. та Оніщук С.Д. був проведений конкурс малюнків та літературних творів на тему:  «Європа очима дітей», «Я -європеєць», до якого залучились учні ІІ -ІІІ курсів.

Викладач фізичної культури Панаскевич Н.П. провела спортивний брейн-ринг серед учнів І – го курсу. Учасники мали нагоду показати не лише свої інтелектуальні здібності, а й спортивні навики. Перемогу в брейн-ринзі здобули учні 12 групи за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

Не менш цікаво пройшла вікторина «Все про Європейський Союз» , яку підготувала та провела викладачі історії  України  Самойліч Н.М.

Викладач всесвітної історії Рижко О.О. разом з учнями на уроці-конференції обговорювали питання про історію та програму діяльності Європейського Союзу, без віз для України, Україна і ЄС, здійснили віртуальні подорожі країнами Європи, де учні відкрили цікаві факти та поглибили знання про деякі країни ЄС .

Завершивсь тиждень флешмобом «Вишивана Україна в центрі Європи» за участі учнів ліцею,педагогів на чолі з  керівником євроклубу “Life” Оніщук С.Д. 

Дата: 20.05.2017

Автор: Орловська Т.О.
заступник директора з НР