КЦПТО

euroclub

Японія – країна Сонця, що сходить


З метою активізації двостороннього співробітництва, зміцнення зв’язків між Україною та Японією, а також на виконання домовленостей, досягнутих за результатами офіційного візиту Президента України до Японії, 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні.

Японія відома своїм економічним дивом, її культура вирізняється вічним прагненням до краси. Японці віддано зберігають традиції предків. Кімоно і сакура стали вічними символами цієї країни. Сумнозвісна Японія білими журавликами – трагедією Хіросіми та Нагасакі. Японія однією з перших визнала незалежність України.

04 травня 2017 року в було проведено виховну годину «Японія – країна Сонця, що сходить». Глядачам  було надано можливість відхилити завісу загадкового «японського дива», ознайомитись із незвичайними для нас традиціями за допомогою подорожі з туристичною агенцією «Світ» та ведучими спеціалістами: географами, істориками, демографами, економістами, мистецтвознавцями, флористами, літераторами, культурознавцями. Роль гіда виконувати наші ведучі Шавук Олег та Міщанчук Юрій.

Культура Японії - це культура деталі, а не цілого. Не ліс, а листок, не листок, а прожилка на ньому - предмет замилування для японців.

Дата: 04.05.2017

Автор: кл.керівник
Антонюк Н.П.