КЦПТО

euroclub
День Цивільного захисту

Стаття 4 Кодексу цивільного захисту України визначає цивільний захист, як функцію держави, спрямовану на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період.

Потягом навчального року учні та працівники Ковельського професійного ліцею здобули чималий багаж знань та навичок щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та діям під час них, а підведенням підсумків став День цивільного захисту, який відбувся 19 квітня.

В цей день в стінах навчального закладу панувала атмосфера високого рівня організованості. Подіям передувала нарада керівного складу ЦЗ ліцею. Викладач предмета «Захист Вітчизни» Вацек О. Г. провів загальну лінійку, де ознайомив учнів та педагогів з планом дій заходу.

Особливо цікавою подією Дня ЦЗ стало об’єктове тренування з учасниками навчально-виховного процесу, яке відбулося за підтримки представників ДСНС. За сигналом оповіщення «Увага всім!» була оголошена умовна пожежа, після чого працівники та учні успішно евакуювалися з приміщень ліцею. Негайно викликана пожежно-рятувальна служба прибула на місце події в лічені хвилини. Рятувальники відділення ДПРЧ–19 м. Ковеля здійснили оперативне розгортання та погасили умовну пожежу, наочно продемонструвавши свої дії перед учнівсько-педагогічним колективом.

Надзвичайно повчальною стала інформаційно-просвітницька година, проведена заступником начальника ДПРЧ–19, капітаном служби порятунку Д. Карпуком щодо вимог пожежної безпеки, правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних й інших підозрілих предметів та дій у різних надзвичайних ситуаціях. Також, рятувальник продемонстрував комплект пожежних обладунків і пожежну техніку, розказав про їх призначення, що особливо вразило юнаків ліцею, які згодом, залюбки, приміряли на себе апарат захисту органів дихання та зору, шолом та відчули силу тиску водяного струменю, тримаючи пожежний ствол, а ще учні задали багато запитань та отримали на них ствердні та цікаві відповіді.

День цивільного захисту здобув схвальні відгуки від учнів та працівників Ковельського професійного ліцею, адже коли ми підготовлені – ми захищенні.

Дата: 20.04.2017

Автор: Інженер з охорони праці
Маїло С. В.