КЦПТО

euroclub

Тренінг «Дидактика» в рамках німецько-українського проекту «Партнерство у сфері ПТО в Україні»


6-10 березня в м.Львів в рамках німецько-українського проекту «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні» відбувся тренінг «Дидактика», який проводив референт з Німеччини Мартіна Клюг-Бінєк. Дані заходи є продовженням участі в даному проекті педагогів Ковельського професійного ліцею та Луцького ВПУ, керівників виробничих підрозділів ТОВ «Волинь-Кальвіс» м.Ковель, АТ "СКФ Україна" (публічне) та  СП ТОВ "Модерн-Експо" з Луцька.

Впродовж тернінгу учасники розкрили зміст навчання, яке включає в себе навчально-теоретичні основи та значення для освіти, підвищення кваліфікації, інструменти педагогічної діагностики – які висновки повстають для мене як для викладача/майстра, спостереження/опис/ іетерпретація та візуалізація щоденних постановок завдань.

Досить цікавим було заняття «Освіта з орієнтацією на практичну дію», на яких визначалось навчання, зорієнтоване на бізнес-процеси та його професійно-педагогічне обгрунтування через досвід за Колбом.

Особливо захоплюючим були вправи за методикою гри «Пустеля», яку використовують при навчанні працівників в НАСА.

Були виконані вправи щодо ведення розмови, визначені перешкоди при навчанні і  мотивація по методиці нон-директивного ведення бесіди за Карлом Рогерсом.

На завершення учасники тренінгу взяли участь в двох частинах семінару «Супровід навчального процесу» з використанням методики направляючого тексту та «Методи в освіті і підвищення кваліфікації»  з рольовою грою «Хробак-лідер». Складання групового пазлу «Мотивація» було кульмінацією тренінгу.

Всім учасникам дуже сподобалась методика, послідовність та ефективність проведення тренінгу. Дані заходи сприяють кращому розумінню методів навчання, об’єднують педагогів та представників виробництва, сприяють налагодженню контактів на подальшу тісну співрацю.

Дата: 24.03.2017

Автор: викладач
Фугіль Ю.Є.