КЦПТО

euroclub
Дочка Прометея

Щороку в Ковельському професійному ліцеї відзначається день народження поетеси, нашої землячки Лесі Українки.

Виховна година «Без надії сподіваюсь» до 146 річниці від дня народження поетеси проведена в святково прибраній актовій залі. Підготували і провели виховний захід учні групи 24 (кл.керівник Антонюк Н.П.)  та 13 (кл.керівник Дубнюк І.М.) з використанням відео та мультимедійних засобів.

Ні! я жива! Я буду вічно жити!
Я в серці маю те, що не вмирає…
Так писала відома українська поетеса Леся Петрівна Косач.

Завідуюча бібліотеки ліцею звернулася до шанувальників поезії Лесі Українки про те, що Україна і українська література завдяки її творчості належить до елітного кола світових культур.

Ведучі Шавук Олег  та Василюк Тетяна ознайомили присутніх з життєвим  шляхом співачки Досвітніх вогнів Лесі Українки, який сповнений сміливої, впертої боротьби, а творчість її стала караючим мечем для гнобителів.

Декламували вірші: Кричко Катерина – переможець обласного конкурсу, Бондар В., Поліщук Д., Міщанчук Ю., Цюпак С.

Вокальний дует Кричко К. та Козачук Е. під керівництвом Кіпеня С.О. заспівали пісню на слова Лесі Українки, музика О. Каліщука  «Хотіла б я піснею стати».

Твій голос в пісні нашій, в нашому житті,
Твоя зоря цвіте над рідним краєм,
Так! Ти жива! Ти будеш вічно жити!
Ти в серці маєш те, що не вмирає.
(В. Гей)

Завідуюча бібліотекою Дятел Н. М. ознайомила з творами видатної поетеси представленими на книжковій виставці “Дочка Прометея”.

В Лесиних творах не лише Україна, а, здається, весь світ мандр, світ переживань, світ про який вона мріяла, яким жила та творила.

Потрібно частіше звертатися до Лесиного слова і тоді справді здійсняться Лесині мрії.

Дата: 01.03.2017