КЦПТО

euroclub
Секція сфери побуту

23 лютого відбулося засідання обласної методичної комісії педагогічних працівників легкої промисловості. Засідання присвячене обговоренню проблеми оптимізації навчально-виробничого процесу через призму вимог регіонального замовника кадрів. Роботою методичного засідання керувала Іванюк Ольга Миколаївна, методист НМЦ ПТО у Волинські області.

Своїми досвідом співпраці з роботодавцями поділилися колеги із Володимир-Волинського ВПУ, Любомльського професійного ліцею, Луцького центру ПТО, Нововолинського ВПУ та Ковельського професійного ліцею.

Учасники зустрічі відвідали урок виробничого навчання з професії «кравець» (гр. 13), який провела майстер в/н Маринчук Людмила Володимирівна. Всі присутні високо оцінили відвіданий захід адже зазначена методична мета уроку: застосування новітніх виробничих технологій при проведенні уроків виробничого навчання, була успішно досягнута. Людмила Володимирівна провела традиційний урок виробничого навчання,  ефективно використавши інноваційні методи та технології навчання з демонстрацією передових трудових прийомів і способів виконання навчально-виробничого завдання.

Ольга Миколаївна звернула увагу на потребу створення професійної Інтернет-сторінки сучасного педагога.  Наголосила, що ІКТ-компетентність – властивість педагога, який компетентно, тобто цілеспрямовано і самостійно, із знанням вимог до професійної діяльності в умовах інформатизації освітнього простору і своїх можливостей та обмежень здатен застосовувати ІКТ у процесі навчання, виховання, методичної і дослідницької діяльності та власної неперервної професійної педагогічної діяльності.

Керівник секції Іванюк О.М. розповіла присутнім про особливості роботи над навчально-плануючою документацію на основі компетентнісного підходу з професій «кравець» та «вишивальник». Також проаналізовала роботу секції за рік і заслухала пропозиції щодо планування засідань на наступний навчальний рік.

Дата: 23.02.2017

Автор: Голова методичної комісії
педагогічних працівників
сфери побуту
Антощук Олена Петрівна