КЦПТО

euroclub

Зварювання напівавтоматом в середовищі вуглекислого газу


26 січня 2017 року відбувся відкритий урок в групі № 34 учнів, що навчаються  за професією «Електрозварник ручного зварювання». Урок проходив за темою: «Зварювання напівавтоматом в середовищі вуглекислого газу. Прихватка скребка» Метою уроку було закріпити уміння виконувати прихватки дрібних деталей скребка, вдосконалити технологію виконання простих прийомів і операцій та об’єднувати їх в одну складну з дотриманням якості в роботі на прикладі  виготовлення скребка для конвеєрів.

Урок провів майстер виробничого навчання Поліщук Віктор Юхимович. Під час вступного інструктажу майстер, для узагальнення і поглиблення теоретичних знань, ефективно використав інформаційно-комунікаційні технології: мультимедійні презентації та  відеоматеріали. Цікавим було пояснення технології виконання зварювальних робіт з використанням інструкційно-технологічних карток як на  самому виробі – скребку, так і за допомогою презентації з використанням мультимедіа.

Особливу увагу педагог приділив дотриманню вимог охорони праці під час роботи з обладнанням для напівавтоматичного зварювання в середовищі вуглекислого газу. Учні детально ознайомились з будовою найвідповідальнішого вузла зварювального напівавтомата – подаючим механізмом, його технічними можливостями, основними неполадками та способами їх усунення, навчилися виконувати прихватки деталей скребка.

Колеги   та адміністрація ліцею  відмітили, що урок пройшов на високому методичному рівні, з використанням інноваційних технологій,  інтерактивних методів та постановкою проблемних питань.

Дата: 26.01.2017

Автор: Фугіль Ю.Є.,
голова методичної комісії