КЦПТО

euroclub

16 января - всесвітній день The Beatles


Життя це те, що відбувається з нами, коли ми намагаємося займатися зовсім іншими справами. Джон Леннон

Одна частина мене постійно переживає, що я звичайний невдаха, в той час, як інша вважає себе Господом Богом. Найчастіше ми довго б'ємося головою об стіну, коли могли б спокійно вийти через двері. Рінго Стар

Сьогодні з колонок і навушників справжніх меломанів повинні звучати "Yesterday", "Yellow Submarine", "Let IT Be" або будь-яке інше творіння самої популярної музичної групи всіх часів і народів - легендарної четвірки з Ліверпуля. З 2001 року за рішенням ЮНЕСКО 16 січня відзначається Всесвітній день "Бітлз".

Дата, звичайно, вибрана не випадково. 16 січня 1957 року в Ліверпулі відкрився клуб "Печера", де почали свій шлях до слави тоді ще нікому не відомі молоді музиканти Джон Леннон, Пол Маккартні і Джордж Харрісон. Через пару років до них приєднався ще один майбутній "бітл" - Рінго Старр.

Пізніше 16 січня сталося ще одна знаменна подія в історії "Бітлз": в цей день в 1964 році журнал "Cashbox" присвоїв пісні "I Want To Hold Your Hand" перше місце в американському хіт-параді, після того як цей сингл розійшовся мільйонним накладом всього за 10 днів.

У звичному складі "Бітлз" відпрацювали вісім років. За цей час вони офіційно випустили 13 альбомів, кожна пісня з яких ставала справжнім хітом. Почавши з наслідування класиків американського рок-н-ролу (великий вплив на четвірку зробило, наприклад, творчість Елвіса Преслі), "Бітлз" прийшли до власного стилю.

Всесвітнє визнання група отримала в 1963 році після випуску синглу "Please Please Me". З цього моменту на планеті почалося божевілля, яке отримало говорить назва "битломания".

17 січня 2017 р.  разом з учнями групи № 22 (перукар; манікюрник) иа членами євро клубу «LIFE» учні ліцею здійснили подорож історією створення Бітлз, прослухали відомі хіти американського рок-н-ролу.

Група мала великий вплив на розвиток світової музики. Багато відомі композитори і виконавці брали з них приклад. Крім того, "бітли" вперше використали деякі новаторські розробки в області звукозапису і зйомок відеокліпів.

В даний час "The Beatles" займає перше місце в списку найбільших виконавців усіх часів за версією журналу "Rolling Stone".

Дата: 17.01.2017