КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

Наш ліцей – це не тільки стіни, насамперед, це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь


В чарівній перлині Полісся, в місті над Турією розташований професійно-технічний навчальний заклад Ковельський професійний ліцей.

Сьогодні Ковель ошатне, чисте і зелене місто, неповторне у своїй красі, є частиною душі кожного, хто живе і працює в ньому. Золота підкова на щиті міста віщує щастя!

Ковельське професійно-технічне училище №7 (нині Ковельський професійний ліцей)   створено на базі заводу сільськогосподарських машин в грудні 1967 році. Отримало назву МПТУ № 57 і належало до Львівського управління профтехосвіти. З першого року  існування училища було розпочато підготовку робітників за спеціальностями: токар, слюсар-механоскладальник, електромонтер.

Перший випуск спеціалістів відбувся 1968р.

З 1969р. училище здійснює підготовку за новими професіями: фрезерувальник, слюсар-ремонтник, електрогазозварник, кранівник, контролер ВТК.

В 1992р. крім традиційних професій в училищі розпочато підготовку фахівців з народних промислів художнього спрямування: гончарів; живописців, вишивальниць художньої вишивки, майстрів по виготовленню художніх виробів з лози,слюсарів з ремонту автомобілів та перукарів.

З жовтня 2002р. училище отримало новий статус - Ковельський професійний ліцей. Це дало змогу досягнути більш високого рівня підготовки робітничих кадрів.

Головною метою роботи Ковельського професійного ліцею є підготовка висококваліфікованого робітника,  конкурентоздатного на ринку праці,  компетентного,  відповідального,  який вільно володіє своєю професією, спроможного до ефективної роботи за фахом на рівні світових стандартів, готового до постійного професійного росту, соціальної та професійної мобільності.

На сьогоднішній день навчальний заклад здійснює підготовку за такими професіями: токар;  електрогазозварник; слюсар з ремонту автомобілів; монтажник санітарно-технічних систем і устаткування; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; газозварник; електрозварник ручного зварювання; кравець;  вишивальник; Виробник художніх виробів з лози;  квіткар; перукар; манікюрник.

Професійне навчання в ліцеї проводиться на випуску корисної продукції, яка знаходить свого споживача.

Вже сьогодні, на власному досвіді ми переконуємося: впровадження у навчально-виховний процес сучасних освітніх та інформаційно-комунікаційних технологій дозволяє отримати ефективні результати у навчально-виховному процесі, підвищити загальний  рівень  навчально-виховної та навчально-виробничої роботи  в  ліцеї. 

Ковельський професійний ліцей – професійно-технічний заклад, який обрав інноваційний шлях розвитку, заснований на сучасних знаннях, що рухається у двох напрямах: використання потенційних можливостей людського розуму й інформатизація освітнього процесу.

Як наслідок, Ковельський професійний ліцей є одним із лідерів серед професійно-технічних навчальних закладів області,  у 2013, 2014  ліцей нагороджено дипломом І ступеня за зайняте перше місце в обласному конкурсі «Професійно-технічний навчальний заклад року» серед професійно-технічних училищ та ліцеїв, приймаючи участь в Шості Міжнароднійвиставці «Сучасні заклади освіти 2015» навчальний заклад здобув бронзову медаль та диплом ІІІ ступеня; в Міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті 2015», де ліцей був   нагороджений дипломом І ступеня. Цього року в обласній виставці-ярмарку виробів, виготовлених учнями та майстрами виробничого навчання заклад здобув І місце.

Дата: 23.12.2016