КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне
Партнерство у сфері ПТО

В рамках українсько-німецького проекту «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти», учасником якого є Ковельський професійний ліцей, поступово втілюються у життя заплановані цілі стартової фази проекту. Нагадуємо, що учасникми даного проекту обрано лише 4 професійно-технічні навчальні заклади України – 2 з м.Львів та 2 з Волинської області.

Так, зокрема, у вересні місяці 2016 року створено Проектну раду, до складу якої увійшли педагоги Ковельського професійного ліцею та представники ТОВ «Волинь-Кальвіс»; організовано воркшопи, підготовлені та укладені угоди між навчальним закладом та партнерськими підприємствами про надання робочих місць для проходження виробничого навчання і виробничої практики.

У жовтні  проведено структурування співпраці між Ковельським професійним ліцеєм, промисловими підприємствами та місцевою асоціацією роботодавців; організовано зустрічі круглих столів між викладачами навчального закладу та наставниками підприємств-партнерів.

У листопаді організовано зовнішні комунікації, підтвердження і затвердження обраного навчального курсу з професії «Електрогазозварник» та сформовано робочу групи. Також проведено воркшоп робочої групи стосовно обміну думками, візії, вивчення навчальних планів та робочих навчальних програм з професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки з професії «Електрогазозварник» згідно потреб підприємств-замовників кадрів.

16 грудня відбулось засідання робочої групи на підприємстві ТОВ «Волинь-Кальвіс», під час якого на основі попередніх заходів визначено пропозиції по корегуванню існуючих навчальних планів та навчальних програм. Тобто, начальний план з професії «Електргазозварник», який наданий навчально-методичним центром профтехосвіти Волинської області і розроблений на основі державних стандартів профтехосвіти  від 2015 року, не зовсім влаштовує підприємства-замовники робітничих кадрів та має ряд невідповідностей, що ускладнює роботу викладацького складу навчального закладу..

Протягом всього часу постійно проводяться внутрішні комунікації в Ковельскому професійному ліцеї,  відбувається постійний аналіз потреб  підприємств щодо висококваліфікованих кадрів та кооперація навчального закладу і приватного виробничого сектору.

Запрошуємо до співпраці в даному українсько-німецького проекті «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти» інші підприємства, в яких є портеба у кваліфікованих робітниках професії «Електрогазозварник».

Дата: 23.12.2016