КЦПТО

euroclub

Екологічне право та його роль в регулюванні системи «природа – людина – суспільство»


А земля та стане пустинею через вину
жителів її через плід діянь їхніх.
Біблія (Мих,7:13)

Людина і природа, як частина єдиного цілого, взаємопов’язані і тісно взаємодіють. Втручання людини в природу призводить до катастрофічних наслідків. Земля, на якій ми живемо, - це дар, але якщо ми не будемо зберігати навколишнє середовище, то втратимо його назавжди і самі загинемо.

21 грудня 2016 р. відбувся відкритий урок з основ правових знань у групі № 22 з теми «Екологічне право та його роль в регулюванні системи «природа – людина – суспільство»».

Протягом уроку учні спробували дослідити, проаналізувати та знайти шляхи вирішення розв’язання екологічних проблем сучасної України, зокрема, Полісся. Адже Українське Полісся разом з Карпатами - легені України.

Допомогли знайти вихід з поставленої проблеми запрошені гості, а саме:  вчені-юристи, експерти, журналісти, прокуратура, літератори, екологи, представники міжнародної природоохоронної організації «Гріннпіс». Їхні виступили супроводжувалися презентаціями, відеоматеріалами.  Систему екологічного законодавства щодо врегулювання екологічних проблем спробували зобразити у вигляді дерева. Літератори у своїх поетичних творах спробували закликати присутніх в класі берегти природу.

Урок закінчився на такій поетичній ноті:

І ходим просто по траві, чогось прекрасного чекаєм,
і якби кожен зрозумів, що все це може скоро зникнуть,
дерева й квіти б посадив -   не зміг би до страхіття звикнуть,
допомагав би й научав  своїх дітей, щоб зрання знали,
що без гармонії, краси   та без природи ми б пропали.

Дата: 21.12.2016

Автор: викладач спецдисциплін
Антонюк Н. П.