КЦПТО

euroclub

Вічна пам’ять та слава Героям!


5 грудня відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому в АТО ковельчанину Анатолію Шиліку.

Згадати подвиг Героя, висловити співчуття та щиру вдячність рідним прийшли представники міської та районної влади, бойові побратими, друзі,  а також учні та працівники нашого ліцею.

Анатолій Шилік в зоні бойових дій перебував з весни 2014 року. Був командиром мінометної батареї 51-ї окремої механізованої бригади.

Загинув у ніч проти 25 серпня 2014 року в бою за Іловайськ поблизу Кутейникового.

Похований у Ковелі 2 вересня 2014 року.

З теплотою говорили про свого командира його підлеглі, бійці мінометної батареї 51-ї окремої механізованої бригади. Вони його називали  бойовим батьком. Хлопці, не стримуючи сліз, згадували свого комбата, дякували йому за науку. За їх словами,  капітан Шилік був дуже відповідальною людиною й своїх солдат навчав на власному прикладі з честю і гідністю виконувати військовий обов’язок, бути вірним присязі у будь-якій бойовій ситуації.

Право відкрити меморіальну дошку надали бойовим товаришам Анатолія, які разом із ним пройшли чимало випробувань війною.

Хлопці закликали усіх берегти пам’ять про свого командира, адже  він віддав  життя за свою країну, за свій народ, захищаючи рідну землю.

Меморіальну дошку освятили священики міського деканату УПЦ КП. Прозвучали слова молитви. Пам'ять героя присутні вшанували хвилиною мовчання та квітами.

Вічна пам’ять та слава Героям!

Дата: 05.12.2016

Автор: Кузьмик Ірина,
міністр інформації КПЛ