КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне
Допоможемо сім'ї разом

Майже три роки  Україна переживає складну соціально-політичну ситуацію. Продовжуються бойові дії в Донецькій і Луганській областях. Десятки тисяч людей змушені покинути свої домівки і тимчасово переміститися в інші регіони нашої держави. Сотні тисяч людей стали вимушеними переселенцями. Є сім’ї, що втратили житло, своїх близьких, є поранені.

Події останніх років показали необхідність соціально-психологічного захисту і психологічної допомоги  дітям, що опинились у складних життєвих обставинах.

«Допоможемо сім'ї разом» - саме під таким гаслом 25 листопада 2016р. у Ковельському професійному ліцеї проходив семінар, метою якого було інформування працівників щодо прав і потреб дітей, особливостей взаємодії із сім’єю учня, недопустимості жорстокого поводження з дітьми; формування навичок виявлення ознак перебування дитини в складних життєвих обставинах та відповідного реагування.

Практичний психолог ознайомила педагогів з нормативно – правовою базою соціально-правового захисту дітей, які потрапили в складні життєві обставини, дала характеристику ознакам складних життєвих обставин. Акцент було зроблено на тісній співпраці з відповідними державними організаціями, які допоможуть соціально - психологічний супровід зробити більш якісним. Спільно з класними керівниками та майстрами виробничого навчання було складено банк даних дітей, що потребують такого супроводу та ознайомлено з пакетом документів, які при цьому оформляються.

Дата: 26.11.2016

Автор: Олена Шайнюк,
практичний психолог