КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни


У день скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні до Вічного вогню прийшли керівники міської та районної влади, силових структур, підприємств та установ міста, ветерани війни, молодь, представники громадських організацій.

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу – Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. Цей день для всіх нас є днем глибокої скорботи. Сьогодні ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях НКВД, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника. І тих воїнів-визволителів, які повернувшись після війни додому, відбудували рідну країну з руїн.

З нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні працівники та учні Ковельського професійного ліцею вшанували хвилиною мовчання тих, хто захищав наш край від німецько-фашистських загарбників у 1941-му та переміг ворога у 1945 році.

В ліцейній бібліотеці зав. бібліотекою Дятел Н.М. оформлено книжкову виставку «Долі, обпалені війною», а у гуртожитку вихователем Рощук В.П. проведено інформаційну годину «Україна у роки ІІ Світової війни».

Валентина Петрівна  закликала не забувати своєї історії, подвигу мужніх воїнів Другої світової.

Вокальна група навчального закладу  (художній керівник Кіпень С.О.)  виконала пісні Великої Вітчизняної війни.

Світла пам’ять усім загиблим за свободу України. Завдяки їхньому подвигу у нашій державі обов’язково настане спокій та мир. Ветеранам, вдовам, учасникам війни та дітям війни щиро бажаємо  міцного здоров’я, злагоди, благополуччя.

Дата: 22.06.2016

Автор: Яцина Катя,
член ради гуртожитку
Ковельського професійного ліцею