КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

Виховна година «Попіл Чорнобиля»


26 квітня 2016 року виповнилось 30 років з дня найстрашнішої за наслідками катастрофи минулого тисячоліття. Чотири букви – ЧАЕС – стали символом трагедії, яка доторкнулася до мільйонів людей, накрила їх крилом безжалісної радіації, перетворюючи свої жертви в безпомічних людей.

26 квітняв гуртожитку Ковельського професійного ліцею відбулася виховна година «Попіл Чорнобиля» під керівництвом вихователя Рощук В. П. та міністерства культури.

Метою проведення виховної години було розширити знання дітей про Чорнобильську трагедію, наголосити про потенційну небезпеку радіації для усього живого, розповісти про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, показати, що чужої біди немає. Виховувати любов до рідного краю, природи; виховувати у дітей людяність, доброту та згуртованість.

У заході взяли участь всі учні, які проживають в гуртожитку, які з зацікавленістю продивилися документальний фільм «Битва за Чорнобиль» та з захопленням слухали ведучих, деякі учні самі підготували факти про аварію на ЧАЕС та створили презентації.

Час плине невпинно. Спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається найбільшим горем для нас, українців.

І навіть сьогодні, через 30 років, ми не можемо сповна оцінити й осмислити фатального вибуху, щоб спрогнозувати його відлуння в майбутньому. Знаємо тільки: це назавжди!

Дата: 26.04.2016