КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне
Виховуємо патріотів

Патріотичне виховання - це сфера духовного життя,
яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне,
що любить і ненавидить людина, яка формується.
(В. О. Сухомлинський)

У наш час дуже важливе національно-патріотичне виховання молоді. Це визнано і на державному рівні, де тільки починається розробка та планування проведення заходів. Велика увага зосереджена на вихованні покоління, що вміє перемагати свої слабкості, має твердий характер та активну життєву позицію.

12 квітня 2016 року вихователь Ковельського професійного ліцею  Остапук Василь Петрович прийняв участь в режимі он-лайн в засіданні обласної методичної секції вихователів гуртожитків ПТНЗ з проблеми  «Національно-патріотичне виховання учнів. Компетентнісний підхід до становлення учня гуртожитку ПТНЗ на підґрунті сучасних виховних технологій».

Метою його проведення було питання національно-патріотичного виховання в освітніх закладах району, визначення ефективних форм і методів виховного впливу, вироблення рекомендацій щодо формування в підростаючого покоління патріотичної свідомості, пошани до Батьківщини, її минулого й сьогодення.

Відкриваючи засідання, методист НМЦ ПТО Зіміна Валентина Олексіївна акцентувала увагу присутніх на необхідності системної роботи з учнівською молоддю, яка проживає в гуртожитках, створення там позитивного морально-психологічного мікроклімату.

А також наголосила на тому, що в Україні після Революції гідності, обставин, пов’язаних з російською агресією, усе більшої актуальності набуває виховання в учнівської молоді почуття патріотизму, шанобливого ставлення до національної спадщини народу, відповідальності за власне майбутнє, добробут та долю країни.

Згідно плану засідання проведено «Методичний диспут: волонтерська діяльність мешканців учнівських гуртожитків: здобутки і проблеми», у якому взяла участь Юрченко Світлана Йосипівна, методист НМЦ ПТО з виховної роботи, яка проінформувала про систему роботи професійно-технічних навчальних закладів області з волонтерської діяльності та окреслила завдання щодо її удосконалення.

Учасники у чаті активно обмінювались думками щодо даних питань, висловлювали свої пропозиції та зауваження.

Дата: 12.04.2016

Автор: Кузьмик Ірина,
міністр інформації
Ковельського професійного ліцею