КЦПТО

euroclub

Презентація поетичної збірки «Місячний лабіринт»


Незважаючи на те, що Марія Павлівна перебуває давно на заслуженому відпочинку вона є постійним гостем учнівського колективу: виступає перед молоддю з своїми поезіями, розповідає їм про буремні роки своєї юності, допомагає писати сценарії та готувати режисуру учнівських спектаклів.

Марія Павлівна була нагороджена Грамотою за роботою учнівською молоддю. А нещодавно ліцейна делегація вітала свою колегу з презентацією поетичної збірки «Місячний лабіринт», який відбувся у просвітницькому центрі.

У дебютну книжку авторка зібрала найкращі свої твори, які написала починючи з 1964 року і до сьогодні.

Поезія Марії Павлівни досить різнопланова і цікава. У збірці можна знайти твори про кохання, природу, подорожі, життєві цінності. Є вірші, присвячені батькам, близьким людям, філософські роздуми.

У Марії Павлівни досить непроста біографія. Народилась вона  в 1943 році у Відні.  Її мама  була вивезена до Австрії  на примусові  роботи. Батько, який був військовим офіцером, не повернувся з війни. Дитинство минуло на Ковельщині у бабусі, пізніше було навчання в Ростовському педагогічному університеті,  далі  - робота в одній із місцевих шкіл.  До Ковеля Марія Павлівна приїхала у 1974 році, де довгий час працювала вчителем російської мови та літератури в ПТУ №7.

Впродовж останніх десяти років Марія Батраченко – секретар міської ради ветеранів, куратор Університету третього віку. Вона ставорила театр при мистецькому факультеті, ансамбль «Осіннє золото», який успішно виступає у Ковелі та у  Польщі.

Усі із захопленням говорили про авторку, її уміння в усьому бачити прекрасне, радіти кожному дневі, неабиякий азарт до життя і бажання його зробити кращим.

Дата: 01.03.2016

Автор: Сєрков Ю.О.
заступник директора з НВР