КЦПТО

euroclub
Тиждень права

Тиждень (з 01.12.2015р. по 11.12.2015р.) права у Ковельському професійному ліцеї  пройшов під гаслом «Подорож у країну права».

Цей тиждень – пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша маленька «держава» (тобто ліцей) не стала винятком: було розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності професійно-технічного навчального закладу.

У проведенні заходів були задіяні викладачі правознавства, основ правових знань, класні керівники, майстри в/н навчальних груп та найактивніші представники учнівського самоврядування.

У складанні плану проведення тижня враховувались інтереси учнів, обговорювались питання, які хвилюють неповнолітніх, були запрошені ті  фахівці, які знайшли відповіді на питання підлітків: юрист-консульт Сорока А.О., інспектор КПСД Кузьмук Ю.С.

План  проведення тижня по днях:

1. Понеділок – відкриття тижня права. Відкрите засідання правознавчого клубу «Феміда». Проведення правового брейн-рингу у групі № 12 («перукар (перукар-модельєр); манікюрник»). Учасники продемонстрували театралізовану постанову юридичних ситуацій. Команда-переможець була нагороджена грамотою.

2. Вівторок – відкрита інформаційно-просвітницька година на тему «Ми громадяни України». Класний керівник Оніщук С.Д. розповіла про основні правові зобов'язання учнів та пригадала про їх обов'язки та права.

Відкритий виховний захід «Право на життя - невід'ємне право кожної людини», проведений викладачем основ правових знань Антонюк Н. П. Протягом заходу учні читали поезії про права людини відомих поетів сучасності, пригадали статті Конвенції про права дитини за допомогою відеофільму і дійшли висновку, що у житті кожної людини сім'я посідає особливе місце (після демонстрації  відео листа батька до сина).  

3. Середа – урочиста лінійка, на якій заступник директора з НВР Козакевич Б.Є. наголосив, що наша держава Україна є правовою, демократичною республікою, а також про потреби шанування та дотримання основного закону нашої держави – Конституції України. Був проведений конкурс стінівок на тему «Права людини – очима дітей», «Що означає перебувати під захистом держави Україна?».

4.  Четвер – брейн-ринг «Слідство ведуть  правознавці». Брейн-ринг був проведений між командами груп № 1 («електрогазозварник») і № 2 («перукар (перукар-модельєр)»), на якому учні показали змістовні знання з предмету «Основи правових знань». В напруженій боротьбі перемогла команда групи № 2 «Праволюби». Голова журі Кузьмук Ю.С. нагородив переможців цінними подарунками і тортом для відновлення сили, витраченої на напружених змаганнях. Але команда № 1 «Освітяни» також не залишилась без подарунка.

5.  П’ятниця – засідання правознавчого клубу «Феміда». Круглий стіл «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» за участю інспектора КСПД Кузьмука Ю.С., на якому учні не тільки прослухали інформацію з вище згаданої теми, але й мали змогу поставили свої запитання.

Немає сумніву, що творча робота учнів, викладачів і класних керівників у заходах Тижня права сприяла насамперед розвитку творчої активності учнів і їх інтересу до вивчення права, поглиблювала їх знання з даної тематики.

Дата: 11.12.2015