КЦПТО

euroclub

Фінал Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Перукар»


09 червня 2015 року на базі ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» відбулося урочисте відкриття III етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів України з професії «Перукар».

Організаторами конкурсу виступили:

  • Міністерство освіти і науки України;
  • Департамент професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України;
  • Інститут інноваційних технологій і змісту освіти (м. Київ);
  • Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації;
  • Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

Оплесками зустрічали делегації із 25 областей, переможців II етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів України з професії «Перукар».

Урочистий захід відкрив Захарчук В.М., який привітав учасників конкурсу та побажав перемоги.

Для всіх присутніх підготовлена різнобарвна, яскрава концертна програма.

10 червня 2015 року на базі ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище сфери послуг» проведено теоретичний тур III етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів України з професії «Перукар».

Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань з предметів: «Перукарська справа», «Матеріалознавство», «Охорона праці», «Основи санітарії та гігієни» та включав виконання тестових завдань на персональному комп’ютері (60 питань з чотирма варіантами відповідей, з яких одна вірна).

Конкурсанти не тільки змагалися, але й відпочивали. Для учасників конкурсу та супроводжуючих була організована культурна програма ? екскурсії по Запоріжжю. Гості відвідали Музей техніки Богуслаєва, музей під відкритим небом «Козацька слобода» на о. Хортиця.

11 червня 2015 року проведено практичний тур.  

Практичний тур відповідав вимогам рівня кваліфікації «Перукар 2 класу» та передбачав виконання високої вечірньої зачіски відповідно до модних тенденцій.

Перед кожним учасником конкурсу стояло відповідальне завдання – довести, що саме він кращий у професії, та достойно представити навчальний заклад свого регіону.

У ході конкурсу учасники продемонстрували високу професійну майстерність: вміння та навички застосовувати теоретичні знання на практиці, виконувати роботи з дотриманням технологічної послідовності, виробничої культури, правил безпеки праці та прийоми роботи з інструментом під час виконання завдань.

Упродовж двох днів учасники конкурсу старалися довести, що вони є вмілими, вправними – кращими у своїй професії.

Всі учасники успішно впорались із поставленими завданнями.

По завершенні конкурсних завдань журі підвело підсумки, за результатами яких і були визначені переможці та призери Всеукраїнського  конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Перукар».

Наша учениця стала дипломантом Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно технічних навчальних закладів і достойно представила Волинську область. Образ, який створила Оленка захоплював та чарував. Складні елементи, які використала учениця в своїй роботі, були виконані на високому професійному рівні. Бажаємо нашій учениці ще більших здобутків у вибраній справі.

Завершився конкурс концертною програмою, підготовленою за участю учнів та працівників професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області.

Дата: 15.06.2015