КЦПТО

euroclub

Бій за Крути. Бій за Маріуполь. Минуле і сьогодення.


Минуло 105 років з того дня, коли на станції Крути відбувся бій. Ми знаємо про нього доволі багато. Цей бій в українській історії. Дехто називає його трагедією – адже загинуло близько сотні захисників України, більшість молоді люди, серед них студенти. Дехто навіть говорить про поразку, бо не вдалося остаточно зупинити більшовицький наступ. Але даючи оцінку цього бою, ми повинні розуміти, що це був бій не за станцію Крути. І навіть не за Київ 1918 року. Це був бій за Україну, за її майбутнє.

Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну, яка нажаль триває і донині.

Послухати історії про сучасних борців за свободу, які віддали найдорожче – життя, мали змогу учні груп 11 і 21 «Токар», відвідавши фотовиставку «Міцніші за сталь», яка присвячена загиблим захисникам Маріуполя.

Символічні квіти… Хвилина мовчання… І глибоке усвідомлення всіма учасниками заходу, що історія циклічна, жага до незалежності в українців споконвічна і перемозі України обов'язково бути!

Дата: 30.01.2023

Автор: класний керівник Олена Дарчик