КЦПТО

euroclub

Сприятлива психологічна атмосфера у навчальному закладі – запорука успіху його вихованців.


А повноцінний розвиток особистості та її соціалізація залежать від гармонійної співпраці здобувача освіти, навчального середовища, психолога та соціального педагога. Саме таку можливість мали студенти гуртожитку нашого навчального закладу, які взяли активну участь у знайомстві з професією соціального педагога, яка відбулася в актовій залі центру.

Офіційно професія «соціальний педагог» з'явилася в нашій країні порівняно нещодавно. І суспільство ще не зовсім знає чи розуміє, хто такий соціальний педагог. Найчастіше соціального педагога плутають або із соціальним працівником, або з практичним психологом. Без сумніву, ці фахи пов’язані між собою, адже серед академічних дисциплін соціальна педагогіка посідає проміжне місце між психологією та соціологією, поєднуючи в собі певні риси однієї й іншої.

Соціальний педагог насамперед виховує вміння не падати духом, навчає самостійно знаходити вихід зі складної ситуації, формує людину, особливо молодого віку, як особистість, здатну впоратися з психологічними та соціальними негараздами.

Отже соціальний педаог – це не лише педагогічний працівник закладу освіти, а й адвокат, учасник спільної діяльності, помічник, наставник, конфліктолог, аніматор, експерт, суспільний діяч.

Спілкування з мешканцями гуртожитку нашого навчального закладу пройшло у невимушеній, приємній, домашній атмосфері, що принесла усім не лише нові знання, а й приємні враження.

Дата: 21.09.2022

Автор: Соціальний педагог
Ю. Вавренчук