КЦПТО

euroclub
Декада професії

З 15.12. по 24.12.21 в навчальному закладі «Ковельський центр професійно-технічної освіти проводилася декада професії «Столяр, будівельний, тесляр».

Розпочалась декада з відкритого уроку по технології теслярських робіт на тему «Види теслярських і теслярно-будівельних виробів: опалубка».

Урок було проведено із застосуванням сучасних методів навчання. Для перевірки домашнього завдання було використано опитування за допомогою тестів у гугл формах – така форма дозволила оцінити підготовку до уроку одразу усіх присутніх учнів. Для пояснення нового матеріалу викладач використала макети, презентацію, відеоролики з сучасними видами опалубки та технологіями її використання. Під час пояснення матеріалу ставилися проблемні питання.

У наступні три дні проводилися конкурси стіннівок, рефератів та рисунків. Активну участь у конкурсі рефератів взяли участь учні 25 групи, а рисунків – 37ї.

21 грудня для учнів 37 групи викладач Бондарук Г.С. провела майстер клас по випалюванню на деревині. Наступного дня учні 37 групи долучилися до конкурсу вікторини «Знай і умій». У ході вікторини проводилися конкурси, розгадувалися ребуси, а також виконувалося практичне завдання – виготовлення серединного з’єднання. До уваги журі конкурсу брали швидкість, кмітливість, охайність, ну і звичайно дотримання вимог з охорони праці. Наступного дня майстром виробничого навчання Кондратюком В. М. була проведена виховна година «Столяр – робітник чи майстер». В ході виховної години неодноразово звучало питання то хто ж такий столяр – робітник чи майстер? В останній день відбулося підбиття підсумків декади та нагородження солодкими призами активних учасників.

Дата: 29.12.2021