КЦПТО

euroclub

Відеорепортажі з професій «Кравець», «Вишивальник»


В рамках заходів проведення Всеукраїнського тижня професійної освіти ДНЗ «Ковельський ЦПТО», пропонує серію відеорепортажів з професій «Кравець», «Вишивальник».

Професія кравця — це втілення краси, сучасного художнього стилю. Кравець може допомогти вибрати свій стиль, свою модель, дати ділову пораду шодо вибору одягу.

Обираючи цю професію, треба бути охайною, мати добрий художній смак, чітку координацію рухів, добрий зір та окомір, що дасть змогу досягти високої професійної майстерності, навчитись шити одяг, сукні, блузи, спідниці, брюки, жакети та інше. У народі кажуть, що робити людину красивою можуть два майстри, один із них – кравець. Адже вдало пошитий одяг може не тільки покращити зовнішній вигляд людини, але й поліпшити її внутрішній стан, зробити її на певний час щасливою.

Вишивальник - надзвичайно творча професія, яка є такою ж давньою як і професія кравця. Вона нерозривно пов’язана з нею, тому що оздоблення текстильних виробів є актуальним протягом багатьох століть. За допомогою отриманих знань з оздоблення текстильних виробів вишивкою різноманітними техніками кравець, вишивальник матиме змогу створити неповторні ексклюзивні речі власними руками. Спроектувати варіанти оздоблення, композиційно їх розмістити на виробі та виконати вручну або за допомогою вишивальної машини.

Дата: