КЦПТО

euroclub
СЛАТ "Тур”

Ковельське СЛАТ "Тур” є комплексним, багатогалузевим підприємством, в якому поряд з роботами по лісовому господарству, лісовідновленню, мисливському господарству проводяться значні роботи по заготівлі і переробці деревини, побічному користуванні лісом. В його складі 7 лісництв, 1 мисливське господарство, 4 деревообробні цехи, автотракторний парк-гараж, цех лозоплетіння та художніх виробів.

Площа лісового фонду становить 49,3 тис.га, в т.ч. покрита лісом - 44,5 тис.га. Більше половини покритої лісом площі складають насадження штучного походження. За період існування лісгоспу створено лісових культур на площі 3,3 тис.га.

Велика увага в лісгоспі приділяється біологічним методам захисту лісових насаджень.

Щороку виготовляється і розвішується понад 500 штучних гніздувань, розселяються мурашники. В мисливському господарстві підприємства, площа якого 29 тис.га проводяться значні роботи по відтворенню і збереженню мисливської фауни.

Щороку лісгоспом освоюється 22,7 тис.куб.м ліквідної деревини від рубок головного користування. Заготовлена деревина на 85% іде в переробку, з якої виготовляються пиломатеріали, пилені заготовки, столярні вироби, лицювальна дошка (вагонка), плінтус, меблі (столи, ліжка, стільці), штахетник, штахетні секції, прожилини для огорожі, будівельний ліс, стовпи для ЛЕП та зв'язку. В цеху лозоплетіння виготовляються лозомеблі, сувенірна продукція.

Лісгосп також займається побічним користуванням лісу: є можливість заготівлі до 1000 т березового соку, лікарської сировини, ягід, грибів.